Lekarka z wieloletnim doświadczeniem. Studiowała w Warszawskiej Akademii Medycznej. Przez wiele lat pracowała w Instytucie Żywności i Żywienia w Warszawie i w Klinice Gastroenterologii i Chorób Metabolicznych. W pierwszych latach praktyki zawodowej uzyskała pierwszy, a następnie drugi stopień specjalizacji w zakresie chorób wewnętrznych, a w 2015 roku została gastroenterologiem. Głównymi obszarami zainteresowań w gastroenterologii jest SIBO, czyli zespół rozrostu flory bakteryjnej jelita cienkiego oraz zakażenie Helicobacter pylori. Przez kilka lat pracowała nad nieinwazyjnymi metodami wykrywania tej bakterii za pomocą polimerazowej reakcji łańcuchowej w Instytucie Żywności i Żywienia, w Pracowni Mikrobiologii. Ponadto przez 10 lat była zatrudniona w Poradni Metabolicznej i Leczenia Otyłości w Mazowieckim Szpitalu Bródnowskim. Brała udział w wielu szkoleniach dotyczących leczenia zaburzeń lipidowych i uzyskała tytuł eksperta lipidologii Polskiego Towarzystwa Lipidologicznego.