Lekarz rezydent w trakcie specjalizacji z chorób wewnętrznych, zawodowo związana z Kliniką Gastroenterologii Szpitala Bródnowskiego w Warszawie (baza kliniczna Instytutu Żywności i Żywienia). Absolwentka I Wydziału Lekarskiego Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego w 2011 r. Ukończyła także podyplomowe studia na SWPS „Od badań mózgu do praktyki psychologicznej” (2012 r.) oraz na WUM „Dietetyka w chorobach wewnętrznych i metabolicznych” (2017 r.). W polu jej zainteresowań znajdują się choroby jak: SIBO, nieswoiste choroby zapalne jelit (IBD), choroby autoimmunologiczne i neurodegeneracyjne. W swojej praktyce zawodowej wykorzystuje nowoczesne metody diagnostyki zaburzeń mikroflory i stanu zapalnego przewodu pokarmowego. Pasjonatka zdrowego stylu życia i odżywiania. Prywatnie wegetarianka i entuzjastka metod relaksacyjnych zaczerpniętych z jogi.