Wyświetlanie wszystkich wyników: 3
Nietolerancja histaminy (HIT) to nadwrażliwość pokarmowa, często nazywana również pseudoalergią. Objawia się niewłaściwą odpowiedzią organizmu na żywność, w której występuje histamina, np. bólem głowy po zjedzeniu sera, bólem brzucha po czekoladzie, czy pomidorach, biegunkami po cytrusach, zaczerwienieniem bądź swędzeniem skóry po zjedzeniu ryb wędzonych lub wypiciu kieliszka czerwonego wina. Zaburzony metabolizm histaminy może wynikać ze zmniejszenia poziomu lub aktywności enzymu DAO rozkładającego histaminę, nadmiaru histaminy w diecie, a także nadmiaru histaminy produkowanej wewnątrz organizmu przez bakterie jelitowe.
U nas wykonasz diagnostykę nietolerancji histaminy, na podstawie:
Możesz wybrać taki zakres diagnostyki nietolerancji histaminy, jaki najbardziej odpowiada Twoim potrzebom. Wybierając kompleksową diagnostykę – Nietolerancja histaminy Complete z wynikiem otrzymasz dodatkowo:
Swoje wyniki i otrzymane zalecenia możesz omówić z naszymi specjalistami podczas bezpłatnych konsultacji telefonicznych.
Skorzystaj ze wsparcia naszych specjalistek podczas bezpłatnych konsultacji telefonicznych – sprawdź dostępne terminy i zadzwoń.
Instytut Mikroekologii w Poznaniu:
ul. Sielska 1060-129 Poznań
61 862 63 15Godziny otwarcia
poniedziałek – piątek: 7.30 – 17.00Przyjęcie materiału
poniedziałek – piątek: 7.30 – 15.00Instytut Mikroekologii Oddział w Warszawie:
ul. Spokojna 5Godziny otwarcia
poniedziałek – środa: 9.00 – 15.00Przyjęcie materiału
poniedziałek – środa: 9.00 – 13.30Instytut Mikroekologii
Sp. z o.o.
NIP: 7792279486
Santander Bank Polska S.A.
Nr konta: 44 1500 1054 1210 5006 7879 0000
IBAN: PL44150010541210500678790000
SWIFT: WBKPPLPP