
- Aktualności
-
by Monika Cyprian
Chcesz dowiedzieć się więcej na temat mikrobioty jelitowej oraz tego, jak o nią dbać?
W trakcie tego spotkania omówione zostaną tematy, takie jak:
- Czym jest mikrobiota jelit?
- Jakie są konsekwencje i choroby wynikające ze “złej” flory bakteryjnej jelit?
- Jak diagnozować i leczyć przyczyny, a nie tylko skutki? Od czego zacząć?
- Jak ważna jest postawa pacjentki/pacjenta i współdziałanie?
Zmiana nawyków żywieniowych i stylu życia.
Dr n. społ. Paulina Smaszcz – socjolożka, badaczka, mentorka, ekspertka komunikacji i public relations, a także trenerka rozwoju osobistego. Od ponad 25 lat szkoli przedstawicieli biznesu, a także specjalistów medycznych, lekarzy, właścicieli klinik, klientów VIP oraz przedstawicieli NGO’s na forach polskich i europejskich. Fascynuje się kompetencjami komunikacyjnymi, zarówno interpersonalnymi, jak i intrapersonalnymi, a także kapitałem psychologicznym, kulturowym i ekonomicznym. Autorka cyklu szkoleń #kobietapetarda, projektu personal brandingowego “Bądź Kobietą, którą chciałabyś spotkać”, a także książki “Bądź Kobietą Petardą. Jak zająć się sobą i żyć świadomie.”, która otrzymała nagrodę KSIĄŻKA ROKU 2021. Jej praca była wielokrotnie doceniana, co potwierdzają nominacje i nagrody w konkursach takich jak “KOBIETA Z PASJĄ” czy “LWICA BIZNESU”. Prywatnie jest mamą Julka, Franka oraz przyjaciółką Wandy i Buckiego.
Dr n. med. Mirosława Gałęcka – lekarka internistka o holistycznym dejściu do zdrowia, wieloletnia ekspertka w prowadzeniu terapii probiotycznej. W swej praktyce kieruje się zasadą, że zdrowie zaczyna się w jelitach. W 2006 r. założyła Instytut Mikroekologii w Poznaniu, placówkę medyczną, którą tworzy interdyscyplinarny zespół specjalistów, zajmujących się badaniem mikrobioty i jej wspieraniem. Jest autorką wielu publikacji i książek.
Mgr Anna Szcześniak – dietetyczka udzielająca konsultacji w Instytucie Mikroekologii w Poznaniu. Specjalizuje się we wspieraniu dietetycznym osób z SIBO oraz chorobami układu sercowo-naczyniowego. W swojej praktyce wykorzystuje wiedzę z zakresu wpływu mikrobioty jelit na organizm człowieka. Edukację żywieniową traktuje jako kluczowy element holistycznej opieki dietetycznej.
Do zobaczenia!
