- Aktualności
-
by Monika Cyprian
Zastanawia Cię, jak to jest, że zdrowe jedzenie może szkodzić i powodować przykre dolegliwości? Problemy te dotyczą wielu osób, a przecież to co zjadamy, powinno dostarczać do organizmu substancji odżywczych.
Weź udział w webinarze
Czy jedzenie może szkodzić? Porozmawiajmy o alergiach pokarmowych. Zapraszamy na darmowy webinar, który odbędzie się w czwartek 12.05.2022 o 17:00.
By dołączyć do wydarzenia na żywo i otrzymać dostęp do nagrania z webinaru zarejestruj się tutaj.
Do wyjaśnienia tego tematu zaprosiliśmy dr n. med. Miłosławę Zowczak-Drabaryczk specjalistkę diagnostyki laboratoryjnej, lekarkę chorób wewnętrznych, nauczycielkę akademicką na Uniwersytecie Medycznym w Poznaniu (UMP) w Katedrze Chemii i Biochemii Klinicznej, Zakładzie Biochemii Klinicznej i Medycyny Laboratoryjnej.
Podczas webinaru dowiesz się:
- jak rozróżnić objawy alergii i nietolerancji?
- jaką diagnostykę należy wykonać, aby zdiagnozować te schorzenia?
- co wpływa na powstawanie dolegliwości z nimi związanych?
- jak wspomóc pacjenta z alergią IgE-zależną, IgG-zależną oraz nietolerancją pokarmową?
Będzie także możliwość zadawania pytań prelegentce.
Ilość uczestników jest ograniczona – zależy od kolejności dołączania do webinaru w dniu wydarzenia